Новото британско правителство е само от консерватори

Свят

13-05-2015, 06:21

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

За първи път предлагат жена за военен министър

Дейвид Камерън събра вчера новото британско правителство, което за първи път от 18 г. насам е съставено само от консерватори, предаде Би Би Си. Премиерът обеща реалистична програма на консерваторите, чиято основна цел ще е увеличаване на възможностите за хората.

Сред новите министри прави впечатление кандидатурата на жена за военен министър - Пени Мордан. Това ще бъде първата жена на този пост в страната, изтъкна премиерът. Амбър Ръд оглавява министерството на енергетиката и климатичните промени. Запазват постовете си образователният министър, министърът на труда, транспорта, околната среда и министрите за Уелс и Северна Ирландия. Дейвид Камерън ще се опита да организира референдум за членството на страната в ЕС преди края на 2017 г. и ще поиска промени в договора на ЕС като част от процеса по предоговаряне на отношенията, заяви вчера говорител на премиера. Камерън планира да проведе референдума още през юли 2016 г., съобщи в. “Гардиън”.

В същото време лидерът на Партията на независимостта Найджъл Фарадж оттегли оставката си, която подаде миналата седмица. Партията заяви, че оставката на Фарадж е била отхвърлена и той продължава да заема лидерския пост.