Предоставят на общините фрезован асфалт за кърпене на малките пътища

Политика

12-05-2015, 15:11

Снимка:

МРРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Фрезованият при ремонти на магистралите материал ще е около 60 хил. куб. м

Фрезованият при ремонтните дейности по магистралите асфалт ще бъде предоставен на общини, за да се подпомогнат ремонтите на тяхна територия на пътни участъци, които са в много лошо състояние. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на брифинг в Агенция „Пътна инфраструктура”, съобщиха от пресцентъра на министерството.

„Така ще подкрепим местните власти в процеса на поддържане и обезопасяване и на общинските пътища”, поясни тя и допълни, че това е стъпка в посока осигуряване на все повече инвестиции в качеството на пътната мрежа в страната в дългосрочен план.

Предвид ограничения бюджет и невъзможността да бъдат предоставени допълнителни средства за рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа, фрезованият материал, който ще бъде около 60 хил. куб. м, ще може да бъде използван за изкърпването на малките пътища.

Местните власти, които желаят да получат материала, трябва да заявят това в Националното сдружение на общините. То ще събира и обобщава заявките, като приоритизира най-спешните обекти. Съгласуваният с министъра на финансите списък ще бъде представен за одобрение в Министерския съвет.