Нови стрелби събудиха Куманово

Македония е в двудневен траур

Нови изстрели събудиха Куманово тази сутрин. Медиите и очевидци съобщават за спорадична стрелба от автоматично оръжие, съобщи македонското издание „Плус инфо“.

Навсякъде из града са разположени полицейски части. Представители на местното самоуправление успокояват гражданите и ги призовават да не напускат домовете си. Не се съобщава за нови пострадали.

Министърът на вътрешните работи Гордана Янкуловска съобщи, че петима полицаи са били убити и над 30 ранени при операцията. Днес стана ясно, че е починал още един от пострадалите. Той е починал от раните си в болница в Скопие.

В Куманово се чуват сирени на линейки.

На извънредно заседание правителството на Македония обяви два дни на траур. Това са днес - 10 май и утре.

В дните на траур знамето на Македония ще бъде свалено наполовина.

От вчера Куманово е под полицейска обсада. Органите на реда влязоха в сблъсъци със 70-членна терористична групировка. Отговорност за случващото се пое организацията Армия за национално освобождение. От АНО предупреждават, че бъдещите им акции ще бъдат още по-ожесточени.

Македонски медии съобщават, че по последни данни е разбито и последното убежище на терористите. Последната група е била съставена от 9 души. Четирима от тях са загинали при престрелките с полицията, а един се е самоубил. Останалите са се предали на органите на реда.