Да излезем и да почистим около блока и пред офиса

Мисия Добрич

10-05-2015, 10:32

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Да се включим в кампанията „Да изчистим България заедно“

Добричлии имат пет дни през май и юни, в които да се включат в националната инициатива

Община Добрич, която е партньор на организираната от БТВ кампанията "Да изчистим България заедно", призовава всички граждани, организации и фирми да се включат в инициативата, като почистят около домовете си, междублоковите пространства и около фирмите си.

Необходимите ръкавици и чували могат да се получат пред магазин "Билла" по ул. "Сан Стефано", пред магазин "СБА" в ЖК "Добротица", на старото обръщало в ЖК "Балик", пред КАТ и пред снек - бар "Жълтото" в ЖК Дружба.

Събраните отпадъци могат да поставят до контейнерите за сметосъбиране или на удобно за извозване място.

Тази година инициативата ще се осъществи в 5 отделни дни. В днешния ден, обявен за Европейски ден за почистване (определен от Европейската комисия), ще се почистват градски зони в населени места. На 17 май - Международния ден на спорта, ще има акция на места за отдих и спорт. В деня преди Международния ден на детето 1 юни ще се почистват детски площадки. На 7 юни кампанията ще се състои в природни паркове и защитени територии, а на 27 юни ще се почистват поречията на реки и водни басейни.

Доброволците, включили се в кампанията могат да отбележат почистените от тях места, на сайта www.daizchistim.bg. Чрез специалното мобилно приложение всеки участник може да качи снимки на почистените зони (преди и след акцията), да отбележи името на организацията, броя доброволци и почистената от тях площ.

Нека отново подкрепим инициативата "Да изчистим България заедно", за да направим Добрич по–приятно и уютно място за живее, призовават от общинската администрация.