Реформи сега, или в следващите години никой няма да получи пенсия

Премиерът Борисов подкрепи пенсионната реформа на Ивайло Калфин

Министър-председателят Бойко Борисов заяви в Пазарджик, че подкрепя пенсионната реформа на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, в това число и в частта за по-късното пенсиониране на полицаите и военните, предаде БНР.

„С Калфин, с Румяна Бъчварова, с Владислав Горанов и съответно със синдикатите - да чуя и тяхното мнение, така че във всички случаи ще подкрепим реформата на Калфин. Или трябва да реформираме сега, или в следващите години никой няма да получава пенсия”, категоричен беше премиерът.

На въпроса - очертава ли се ново кафе с Лютви Местан след изказването му, че ДПС ще води разумен диалог с десните партии в предстоящите местни избори, Борисов коментира: „Крайно време е и политиците, и партиите да могат да признават и положителното, и съответно да отчитат слабостите на своите опоненти. Какъв кандидат-кмет да вдигнеш срещу Йорданка Фандъкова в София, или срещу Митко Николов в Бургас, или срещу Живко Тодоров в Стара Загора? В Пазарджик ГЕРБ ще има свой кандидат за кмет, тъй като, поне от това, което видях, съм разочарован. Ако има по-добър кандидат от нашия, готов съм с всички политически лидери да сядам и да разговарям”.