Руски кадети танцуват голи пред танк Т-34 (ВИДЕО)

Скандалът се развихри дни преди празниците за „Деня на победата”

Главният прокурор на Краснодарския регион Леонид Коржинек е инструктиран да провери обстоятелствата, при които в интернет се появи видео с курсанти от Казашкия Кадетски Корпус в Новоросийск, танцуващи голи върху танк Т-34 в известния музей мемориал "Малая Земля" в градът герой.  Това съобщава изданието „Русийская газета”, позовавайки се на пресслужбата на надзорния орган.

Скандалът покрай видеото се развихри преди дни, след като клипчето се появи в интернет и сега е на разположение за гледане от целия сват. Оказва се че, видеото е заснето през 2011 г., за да участва в конкурса на предаването КВН на руската телевизия, но стана известно едва сега, след като наскоро се разшумя за друг подобен случай на същия паметник.

Директорът на Казашкия Кадетски Корпус в Новоросийск Андрей Лактюшкин определи видеото с кадети му като провокация и подчерта, че "никой не е смятал да обижда паметта на войниците, които са се борили във Великата отечествена война в „Малая Земля”.

„Това е само една лоша шега, но това не оправдава нейните автори. " Междувременно момчетата от видеото вече са завършили обучението си и са напуснали корпуса.

Преди две седмици, няколко момичета танцуваха „туърк” на открито в близост до самия музей. Правоприлагащите органи сметнаха това за неприемливо и ги осъдиха на 10 и 15 дни административен арест. Инцидентът с танците на паметника "Малая Земля"  получи широка публичност в Русия.