Григор Димитров пак загуби от Надал

Гришо падна от Рафаел в два сета

Григор Димитров приключи участието си на Мастърса в Мадрид. На четвъртфиналите българинът загуби от Рафаел Надал с 3:6, 4:6. Това беше шести мач между двамата, като до момента Надал е спечелил и шестте.

В първия сет двамата започнаха с маратонски първи гейм, продължил десетина минути. Все пак Григор задържа подаването си и поведе с 1:0. Надал проби за 2:1, но българинът върна пробива за 2:2. Надал направи нов пробив за 3:2, който обаче този път затвърди за 4:2. При 5:3 гейма Надал направи втория си пробив в сета за крайното 6:3. Във втория сет всичко започна добре за Григор Димитров. Нашето момче осъществи пробив за 2:1, който затвърди за 3:1. Надал обаче върна пробива за 3:3, който затвърди за 4:3. Последва размяна на сервис геймове до 5:4, при което Надал осъществи пробив за победата с 6:4.

Рафаел Надал - Григор Димитров 2:0 сета (6:3, 6:4)

ПЪРВИ СЕТ
Първият гейм продължи изключително дълго, Григор Димитров сервираше. Надал стигна няколко пъти до предимство, но в крайна сметка българинът поведе с 1:0 гейма. Рафаел Надал изравни за 1:1 гейма, след като спечели подаването си на 15. ПРОБИВ за Надал, който повежда с 2:1 гейма. Испанецът поведе с 40:0, след което Григор върна една точка, но бе само това. ПРОБИВ за Григор Димитров, който изравни за 2:2 гейма. Испанецът допусна много грешки при подаването си и загуби на нула. ПРОБИВ за Надал, който поведе с 3:2 гейма. Григор имаше шанс да спаси подаването си, като дори стигна до предимство, но не успя, направи грешки и загуби гейма. Рафаел Надал затвърди пробива си и поведе с 4:2 гейма. Григор поведе с 40:15, но не издържа, Рафа изравни, след това стигна до предимство, а българинът сбърка два пъти. Григор Димитров спечели подаването си на 15 и резултатът в геймовете стана 4:3 за Надал. Испанецът поведе с 5:3 гейма, след като спечели подаването си. ПРОБИВ, с който Рафаел Надал завършва сета - 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Рафаел Надал поведе с 1:0 гейма, след като спечели без особени трудности подаването си. Григор Димитров изравни за 1:1 гейма, след като спечели малко по-трудно подаването си. ПРОБИВ за Григор Димитров, който поведе с 2:1 гейма. Дълъг и интересен гейм, който Григор взе трудно след хубав къс последен удар, който Надал стигна, но изпрати в аут. Григор Димитров затвърди пробива си, след като спечели подаването си и поведе с 3:1 гейма. Рафаел Надал спечели подаването си и намали изоставането си на 2:3 гейма. ПРОБИВ за Рафаел Надал, който възстановява равенството - 3:3 гейма. Рафаел Надал затвърди пробива си и поведе с 4:3 гейма, след като Григор допусна няколко грешки. Българинът се ядоса и счупи ракетата след удар в земята. Григор Димитров изравни геймовете - 4:4, след като спечели подаването си. Резултатът стигна до 40:30, но Рафа прати топката в мрежата и българинът спечели. Рафаел Надал поведе с 5:4 гейма, след като измъкна драматично подаването си. ПРОБИВ за Рафаел Надал, с който спечели двубоя с 6:4.