Найджъл Фараж се оттегли от поста на лидер на Британската партия за независимост

Свят

08-05-2015, 17:26

Снимка:

24 часа

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това лято ще се проведат избори за нов председател

Найджъл Фараж се оттегли от поста си на лидер на Британската партия за независимост ЮКИП, предаде британския вестник „Гардиън”.

„Сигурен съм, че ще има много нови възможности за ЮКИП. Ще видим по-млада и енергична партия”, сподели Фараж пред „Гардиън”.

Бившият председател на партията добави, че това лято ще има избори за негов заместител. Найджъл Фараж обаче си остави вратичка с изявлението, че ще се оттегли известно време от политиката, за да осмисли дали да се кандидатира отново за позицията.

Политикът, който направи целенасочен опит за създаването на партия против Европейския съюз, прави всичко възможно, за да остави впечатление, че се чувства облекчен от решението и убедителната си загуба. Найджъл Фараж сподели още, че се чувства сякаш е свалил голяма тежест от плещите си. „Никога не съм се чувствал по-щастлив”, допълни той.

След съобщаването на дългоочакваните резултати от великобританските парламентарни избори загубата на Фараж беше приветствана с радостни викове, гласящи „Чао, Найджъл”. Бившият лидер и неговите поддръжници бързо избягаха от залата веднага след неговата реч, показвайки неуважение към останалите кандидати, и се събраха в близък хотел, където Найджъл Фараж официално обяви решението си. Като за финал политикът заяви: „Великобритания трябва да върне своята демокрация”.