Консерваторите на Камерън водят, получават 316 места според екзит- пола

Свят

08-05-2015, 06:51

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Лидерът на лейбъристите Ед Милибанд подава оставка още днес?

Екзит-пол резултатите предвиждат „висящ“ парламент, като консерваторите ще са най-голямата партия след най-оспорваните избори във Великобритания за последните 30 години, пише The Independent.
Проучването на приблизително 20 000 гласували показва, че партията на Дейвид Камерън държи 316 места, много по-напред от лейбъристите, но на десет депутати от нужното за формиране на правителство мнозинство.
Либералните демократи губят почти всичките си парламентарни представители и остават с 10, според данните на екзит-пола за BBC, ITN и Sky. Ако предвиждането е правилно, това ще остави партията на Ник Клег само с 10 депутати, но това ще е достатъчно Клег да сформира втора коалиция с торите с възможно най-малкото мнозинство от точно 326 места.
Подкрепата за Шотландската национална партия изгледа е попречила на Ед Милибанд да спечели изборите, след като спечели 58 места, като ограничи подкрепата на лейбъристите в Шотландия до само един член на парламента.
Ето как ще изглежда новият парламент, ако предвижданията се окажат правилни:
Консерватори: 316 места
Лейбъристи: 239
Шотландски националисти (SNP): 58
Либерални демократи: 10
Независимата партия на Великобритания (UKIP): 2
Зелената партия: 2
Това е най-точното проучване на изборите преди окончателните резултати да бъдат обявени в ранните часове на петъчната сутрин, защото то показва как хората са гласували, а не как ще гласуват, отбелязва вестникът.

Лидерът на лейбъристката партия Ед Милибанд може да обяви оставката си още днес  сутринта ако се потвърдят данните от екзит-пола, които показват поражение на лейбъристите на състоялите се в четвъртък парламентарни избори, съобщава телевизията Sky News, като се позовава на източници вътре в партията.