Италия - България в Палермо заради Ивайло Чочев

Спорт

07-05-2015, 13:07

Снимка:

LAP.bg

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ивайло Чочев тръгна с победа в Палермо

Интер хвърли око на Ивайло Чочев

Евроквалификацията ще се играе на 6 септември 2015 година

Стадион "Ренцо Барбера" в Палермо ще приеме домакинския мач на Италия срещу България от евроквалификациите за европейското първенство през 2016 година във Франция. Срещата ще се състои на 6 септември.

Една от водещите причини за избор точно на този стадион е фактът, че Ивайло Чочев играе за местния тим. Българският национал върви във възходяща линия от първия си ден в клуба, а през миналия месец направо взриви Серия "А" с много силна игра и три гола в два последователни мача. Попаденията му срещу Дженоа (2:1) пък донесоха успеха на Палермо.

Именно поради тази причина се очаква интересът към срещата да бъде по-засилен от обикновено. Първата среща между двата тима, която се игра на 28 март на стадион "Васил Левски" завърши 2:2. Тогава за изненада на много хора единственият български футболист в Серия А  в момента изгледа целия двубой от резервната скамейка. Въпросният мач в София на "лъвовете" срещу "адзурите" бе дебютния официален мач на Ивайло Петев като национален селекционер на България.