TV7 няма да бъде спряна от излъчване

Телевизията погасява задълженията си до края на месеца

Частният съдебен изпълнител Неделчо Митев и директорът на TV 7 Кирил Благоев са постигнали споразумение. TV7 няма да бъде спряна от излъчване. Съдия-изпълнителят обеща да изземат вещи, които няма да възпрепятстват дейността на медията, предаде TV7.

„Нашето желание за погасяване на цялото задължение е депозирано в КТБ. Продължаваме да водим разговори, но постигнахме споразумение и до края на месеца сумата ще бъде погасена изцяло”, заяви изпълнителният директор на TV7 Кирил Благоев по повод започналия опис на част от техниката, която е заложена като гарант за получаване на кредит от КТБ.

„Процедурата продължава. Ще бъдат отнемани вещи, които са предмет на залог, но това ще са такива вещи, които няма да възпрепятстват дейността на телевизията”, добави частният съдебен изпълнител Неделчо Митев.

От думите на Кирил Благоев стана ясно още, че вече е преведена част от дължимата към банката сума. До края на следващата седмица ще бъдат погасени 300 хил. лева, а останалите – до края на месеца, обясни Кирил Благоев.

Междувременно „ТЦ – ИМЕ” изпрати писмо до МС, в което посочва, че за периода 2009-2014 г. е предоставяло парични заеми на едноличния собственик на „ТВ Седем” – „Краун Медиа” ЕАД, чиито общ размер към настоящия момент е 288 млн. лева, пише „Труд”. Заемната сума е използвана от „Краун Медиа” ЕАД за финансиране на дейността на телевизията, като произходът на средствата е от КТБ, чрез кредитиране на „ТЦ – ИМЕ” или на други дружества, които след това са предоставяли заеми на „ТЦ – ИМЕ”.

През 2014 г. кредиторът „ТЦ – ИМЕ” e подал молба за образуване на производство по несъстоятелност на длъжника „Краун Медиа”, чиито единствен актив е собствеността в „ТВ Седем” и “NEWS 7”.