БСП обрича кандидат-кметовете си на изборна самота, отсече Румен Петков

Политика

07-05-2015, 10:38

Снимка:

АБВ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Непоследователността на БСП възмущава, според зам.-шефа на АБВ

Ръководството на БСП обрича кандидатите си за кметовете на изборна самота. Това каза заместник-председателят на АБВ Румен Петков в предаването „Тази сутрин” по БТВ. „Това е много голяма грешка – тази надменност и неадекватност. Не може до онзи ден да си бил вносител на плоския данък и днес да си срещу него, защото си в опозицията”, посочи той.

„Не може до онзи ден да си съсипал „Белене”, да си съсипал „Южен поток” и днес да си първият сторонник на изграждането им. Не може до онзи ден да си бил носителят на идеята за налагане на санкции срещу Русия и днес да казваш, че санкциите трябва да бъдат отменени. Хората тези неща ги виждат, хората са чувствителни и тази непоследователност възмущава”, обясни Петков.

Той уточни, че не вижда повод да се кандидатира отново за кмет. „АБВ ще има своите кандидати за кметове. Следващата седмица започваме анализите област по област”, допълни той.

Относно кмета на Хасково Георги Иванов и обвиненията към него, Петров коментира: „Ако има случаи, в които близки и негови роднини са се ползвали или са участвали в реализация на обществени поръчки, без съмнение има конфликт на интереси”.

„През последните дни слушам тотално отрицание към всички кметове, че всеки кмет си имал по няколко строителни фирми. Това е дълбоко невярно и да обиждаме всички кметове по този нелеп начин е крайно незаслужено, непочтено и невярно, защото голяма част от тях са честни и достойни хора, които работят в полза на обществото. Бил съм кмет и си давам сметка какво е натоварването”, заяви Румен Петков.