Линейка с пациент с инфаркт се запали на околовръстното в София - bulgaria.utre.bg

Линейка с пациент с инфаркт се запали на околовръстното в София

06 май 2015, 10:17 | Bulgariautre.bg
  • Снимка:
    © Bulgariautre.bg / Архив

Автомобилът е на Спешния център в Дупница

Линейка на Спешен център - Дупница се запали на околовръстното шосе край София, докато транспортира мъж с тежък инфаркт. Пациентът е спасен, след като шофьорът на линейката Иван Манчев и д-р Борисова потърсили помощ от софийските си колеги. Пострадалият в линейката е бащата на гастроентероложката д-р Иванова, която работи в общинската болница в Дупница.

По време на пътуването от предната част на линейката започнал да излиза дим, съобщава struma.bg.

Шофьорът Иван Манчев и д-р Борисова, която придружавала пациента, не изгубили самообладание и реагирали светкавично. Докторката се обадила на Спешна помощ в София да поемат болния, който бил в критично състояние, а шофьорът излязъл да види откъде излиза димът. Имало опасност да избухне резервоарът на линейката. Докато пристигне екипът на Спешна помощ – София, д-р Борисова реанимирала пациента. Той е прехвърлен в друга линейка и е закаран в столична клиника.

Веднага е уведомена за инцидента д-р Анелия Георгиева, директор на областния Спешен център в Кюстендил. Тя изпратила екип от Кюстендил на мястото на инцидента, който отстранил аварията и линейката се върнала обратно в Дупница.

Спешен център - Дупница разполага с три линейки, с които обслужва общините Бобошево и Дупница, когато се налага обслужват и съседни общини. По определен график линейките минават на технически преглед.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета