Стотици вярващи нощуваха в манастира "Св. Георги Победоносец"

Общество

06-05-2015, 09:56

Снимка:

novatv.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Честит Гергьовден!

Много българи вярват, че това ще ги изцери

Манастирът "Св. Георги Победоносец" в Хаджидимово събира хора от близко и далеч. Много хора вярват, че ако пренощуват в манастира, ще се изцерят.

За първи път тази нощ в манастира бе отслужено среднощно бдение, което бе водено от Неврокопския митрополит Серафим, съобщава Нова тв.

Днес се очаква хиляди поклонници да се помолят там за здраве.

Започва голямото очакване, че чудото ще стане и тази нощ. Чудото, за което тук се стичат хора от цяла България и от съседна Гърция. В него вярват и християни, и мюсюлмани.

Агне обещали преди време и двама съпрузи, след като 8 години чакали да им се роди дете. Сега се радват на момченце.

Сега възрастни хора се надяват да проходят, или поне, да не тежат на децата си. И чудото става - тук никой никому не тежи – всеки е воден от желанието да дарява грижи и любов на близките си.

Молбите за здраве оживяват в чудни образи – изваяни от упованието. А в спомените на децата от тази нощ ще остане ликът на Свети Георги.

"Пета година поред идвам тук и съм доволна аз виждам, в него има разлика огромна, това което е бил, и което е, в момента", разказва Снежана, майка на дете с епилепсия.

Людмил е с епилепсия, вълнува се, заедно със своите родители и ще си тръгне оттук по-ведър, като тях. Всички ще си тръгнат по-силни, защото тази нощ са се молили като един.