Община Трън първо направила пътя, после тръгнала да мести стълба

Общество

05-05-2015, 12:36

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Едва вчера в ЧЕЗ получили скица на участъка

Община Трън първо е направила пътя до село Студен извор, а след това е започнала процедура по преместването на електрическия стълб, който е в средата на едно от платната. Това става ясно от отговор на ЧЕЗ по повод разразилия се във Фейсбук скандал.

В неделя Ралица Згалевска помести в профила си снимка на абсурда, на който се натъкнала на път за Музея на киселото мляко в село Студен извор.

По-късно днес под статуса на Ралица Згалевска се включи главен експерт от община Трън, която обяснява, че стълбът ще бъде преместен. "Тъй като това е съоръжение на ЧЕЗ, са пуснати необходимите документи за преместването му, но процедурата е много бавна. Моля да имате предвид, че строителството все още не е приключено", пише Екатерина Цветанова. Скандалният път е общински и за неговата поддръжка и ремонти отговаря община Трън.

"За стълба в с. Студен извор, община Трън, заявление за проучване за издаване на указания за изместване обаче е входирано в ЧЕЗ на 28 април 2015 г. след фактическото извършване на ремонтните дейности, което по смисъла на закона е неспазване на процедурите. На 29 април е заплатена услугата, а вчера, на 4 май, представител на община Трън представя в компанията скицата на посочения участък", обясняват днес от ЧЕЗ и призовават всички граждани да сигнализират при забелязани нередности.