Боби Михайлов:Повече деца да заобичат футбола покрай Евро 2015

Най-трудната част бе подготовката

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели, че се надява на положителен ефект от Евро 2015 върху младите български футболисти, решили да поемат по професионалния път в най-популярния спорт в света.

Михайлов заяви, че му се иска да накара повече българчета да заобичат футбола по време на Европейското първенство до 17 години, което стартира на 6 май.

„Най-важното нещо беше да променим и усъвършенстваме инфраструктурата в България. Благодарение на УЕФА, министър председателя, министъра на спорта, нашите собствени усилия, на кметовете, където ще се играят мачовете, терените бяха подобрени.

Всичко ще бъде готово, но това беше най-трудната част от подготовката", сподели Борислав Михайлов пред официалния сайт на УЕФА.

„Най-хубавото е, че Европейското първенство ще се проведе в България. Това е едно от най-големите състезания, които нашата страна ще посрещне, с 16 отбора".

„Най-важната част е насърчаваме младото поколение, за да може на тези места, стадиони и градове да пламне любовта към футбола сред подрастващите в България", завърши Борислав Михайлов.