Турнир за хора в инвалидни колички в столицата

В него ще се състезават участници от София, Варна и Бургас

София ще бъде домакин на първия турнир по баскетбол за хора в инвалидни колички за Купата на Столична община. Той ще се проведе на 16 и 17 май в спортна зала „Триадица“.

Турнирът се организира от Столична община, като част от инициативата за популяризиране на София като Европейска столица на спорта за 2017 година, както и от Баскетболен клуб за хора в инвалидни колички „София-Балкан“, Българска Федерация по Баскетбол и Ротари клуб София-Балкан. В него ще участват отборите „София-Балкан“, „Варна“ и „Джавелин Бургас“. Входът ще е свободен, уточняват от Столична община.

Целта на този шампионат е да популяризира спорта сред обществото, да допринесе за подобряването на физическото и психическото здраве и пълноценна интеграция на хората, които го практикуват и да привлече общественото внимание и подкрепа, както и нови състезатели.

За официални гости на спортното събитие са поканени Министър председателят Бойко Борисов, Кметът на София Йорданка Фандъкова, Заместник кметът на София Албена Атанасова, Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Заместник министърът на спорта Калин Каменов, Председателят на Столична община Елен Герджиков, Президентът на Българската федерация по Баскетбол Георги Глушков, Генералният секретар на Българската федерация по баскетбол Елеонора Рангелова, Борислав Хаджирусев, Президент на БУБА, Анатоли Илиев, Президент на Българската федерация за деца лишени от родителски грижи, Иван Ценов, Управител на спортна зала „Триадица“, Иларио Астинов, Гуверньор на Ротари България за 2014-2015, Нина Митева, Гуверньор на Ротари България за 2015-2016, Димитър Димитров, Гуверньор на Ротари България за 2016-2017.