Дончев не вижда основание за вдигане на цената на тока

Политика

04-05-2015, 10:38

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Плановете за свиването на дефицита са свързани с намаляването на свърхразходите, посочи вицепремиерът

Преди две седмици повредих гума в дупка, заяви вицепремиерът и министър на управление на европейските фондове Томислав Дончев по БНТ. „Не съм подал сигнал да оправят този участък веднага”, допълни заместникът на премиера.

„Трябва да излезем от дяволския кръг на кърпенето. Основната цел е да ремонтираме основно., но това изисква пари”, посочи Дончев.

Той е на мнение, че от безкрайното запълване на дупките полза няма. Дончев заяви, че няма европейски средства за пълнене на дупки по пътищата.

„Това е категоричната позиция на Брюксел и тя доста дисциплинира всички”, допълни той.

Министърът се спря и върху цената на тока: „И аз се вълнувам от този въпрос. Това е чувствителна тема за всеки. Не виждам основание за вдигането на цената на тока”.
„Плановете за свиването на дефицита в сектора са свързани с намаляването на свърхразходите”, подчерта Томислав Дончев.

Относно повишаването на цените на парното министърът повтори мнението си за стойността на електрическата енергия. Дончев се спря и върху газовите доставки. Той изрази своето становище, че най-лошият вариант е да загубим стратегическата си позиция. „Ние се интересуваме откъде ще идва газът. Важното е да имаме синьо гориво и то да бъде доставяно редовно”, заяви министърът.