Вижте къде ще бъдат тапите по магистралите

Ограниченията в движението остават заради ремонти

Очаква се интензивно движение по магистралите "Тракия", "Хемус" и по първокласния път София – Кулата. Заради ремонти е въведена временна организация на движението по три участъка от магистрала "Тракия" и по лявото платно на виадуктите "Елешница" и "Бебреш" на магистрала "Хемус", информира Нова телевизия.

Движението по виадуктите "Елешница" и "Бебреш" става двупосочно в дясното платно в посока София - Варна. На магистрала "Тракия" ще бъде ограничено движението на изхода от София към Пловдив. Между 5 и 11 километър превозните средства ще се движат двупосочно в лявото платно - в посока София. Скоростта е ограничена до 70 км/ч.

Освен по магистрала "Хемус" пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и второкласния път Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и този през прохода Петрохан София - Берковица - Благово - Монтана – Лом. Алтернативно направление на магистрала "Тракия" е първокласният подбалкански път София – Пирдоп – Карлово – Бургас.

На магистрала "Струма" в 4-километров участък от Долна Диканя до Дупница движението се пренасочва по първокласния път Е79 за посока София, а в посока Дупница движението остава по магистрала "Струма". При изграждащия се участък Сандански – Кулата от магистрала "Струма" движението става по обходен маршрут през село Дамяница.

Вчерашният ден по пътищата на страната бе труден за шофьорите заради огромните задръствания, часовете чакане и тапите.