Руснак съди Макдоналдс за счупен нокът

Московчанинът търси сто хиляди рубли обезщетение в съдебен иск

Съд в Москва ще разгледа иск на руснак, който съди веригата за бързо хранене Макдоналдс. Московчанинът настоява да получи обезщетение от 100 хиляди рубли (3378 лева) за нанесени му морални щети.

Жертвата казва, че е счупил нокът по вина на персонала на ресторанта, който отказал да му помогне. Както е посочено в съдебния иск, човекът наранил нокътя в един от ресторантите на веригата Макдоналдс, опитвайки се да се премести стол.

Пръстът му се заклещил между металните елементите на мебелите и така пострадал.

Като в иска е посочено че, персоналът дори не се опитал да помогне на мъжа "давайки да се разбере, че това е проблем на клиента."

През януари 2015 г. московчанинът Михаил Полански подаде иск срещу Макдоналдс, обвинявайки веригата в нарушение на санитарно епидемиологичните норми. Човекът, който живее на улица в непосредствена близост до един от ресторантите, се оплака от неприятен мирис носещ се от там.

Гражданинът поиска да се спре разтоварването на хранителните суровини и продукти през нощта в двора, където той живее. Съдът отказа да удовлетвори тези изисквания и не намери никакви закононарушения.