Борисов: Сменете чуждите номера на колите, платете акцизите, снимаме ги

Общество

30-04-2015, 06:47

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

От КРИБ обещаха връзка образование-бизнес

Всички с чужди номера да си платят данъците. Ще снимаме колите отпред. С тези думи се обърна премиерът Бойко Борисов към гостите на пролетния бал на КРИБ снощи в София,пише "24 часа". Балът на най-голямата работодателска организация събра над 400 гости. На него присъстваха представители на бизнес елита и всички икономически министри.

На никого никаква толерантност, никакъв фандък, казано на жаргон, ако не си плащат данъците, допълни Борисов.

Той определи бизнеса като гръбнака на икономиката, а изкореняването на бедността - като основна цел на политиката. По тази причина премиерът споделя виждането, че от стратегия към оцеляване, икономиката ни трябва да премине към стратегия за растеж, но такъв, който да е основан на иновации.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев пък заяви пред гостите на бала, че се гордее с това, че най-голямата и влиятелна организация на работодателите и индустриалците насърчава производството на качествени и иновативни стоки и услуги в България.

За първи път през тази година по време на Пролетния бал на работодателите и индустрията бяха връчени и годишните награди на организацията. Те са учредени под надслов "КРИБ- Качество, Растеж, Иновации от България". Домусчиев обясни, че качественото българско производство, което води до растеж и иновации, трябва да се насърчава.

Две награди връчи премиерът Бойко Борисов. Те са в категория „качество”. Първата от тях е за „Асарел-медет” АД. Призът получи председзателят на Надзорния съвет на компанията проф. Лъчезар Цоцорков.

Втората награда от премиера получи „Сименс”. Тя бе приета от главния изпълнителен директор Боряна Манолова.

В категория „растеж” бяха отличени две компании. Първата от тях е "Трейс". Наградата получи председателят на съвета на директорите на "Трейс Груп Холд" АД проф. Николай Михайлов.

Втората награда взе компанията "Ден и нощ" и шефът й Галин Анастасов. Призовете връчи министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Домусчиев каза още, че всеки който участва в бала подпомага и платформата "Академия Икономика", която е новата връзка образование-бизнес. Шефът на КРИБ изрази и увереността сивуспеха на програмата, тъй като формулата билаясна иработеща академията ще отпуска стипендиизастудентите и стажове във фирми на членове на КРИБ.