Полицейски оставки заради TV7

Зам.-директорът на СДВР и началникът на 6-о РПУ напускат заради акцията в телевизията

Поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия от страна на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие подадените от тях оставки. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се запозна на място в офисите на ТВ7 със ситуацията, възникнала около появата на полиция при оказване на съдействие по изпълнително дело, припомня "24 часа". Тя се срещна с журналисти от медията и се запозна с хронологията на полицейската работа. При превишаване на права или прекомерност, ще има и последици - увери на място министър Бъчварова.

Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли. "Призовавам политиците да не спекулират със случая", коментира вътрешният министър и напомни, че всички са равни пред закона. Нашето желание е да защитим интересите на държавата, но, от друга страна, и правата на журналистите и гражданите, посочи министър Бъчварова.