Борисов: Полицията да напусне незабавно редакциите на News7 и TV7

Общество

29-04-2015, 16:50

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В ход е опит да бъде спряна TV7 (он лайн репортаж)

Румяна Бъчварова проучва скандала на място

"Разпоредих на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова служителите на МВР да напуснат незабавно офисите и студията на News7 и TV7. Призовавам за спазване на законността и обществения ред. Призовавам частния съдебен изпълнител да излезе и да обясни действията си, които са в следствие на съдебно решение, за което, доколкото съм запознат, ръководството на телевизията е било информирано". Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Минути по-късно той се включи в ефира на TV7 и заяви: "Очаквам Радослав Миленков, председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, да даде повече информация относно процедурата по възбрана, която е наложена от миналата година на телевизията, за това че дейността й се управлява от синдик, а НАП наложи запор заради очаквано публично задължение. Винаги съм подкрепял правото на журналистите да упражняват своята професия и конституционното право на гражданите да бъдат информирани. Само законът ще ни даде свобода, нека го спазваме всички! По никакъв начин не искам нито институциите, нито държавата да бъдат намесени в частен съдебен спор. Призовавам и вас и всички останали да спазват закона, заяви Борисов в ефира на ТВ7. Надявам се госпожа Бъчварова да оттегли полицаите. Държавата няма нищо общо с подобни процеси".

Преди половин час в сградата на телевизията влезе министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя заяви, че не е знаела за акцията, в която полицията се е включила по искане на съдия-изпълнителя, отправено преди 14 дни. Първоначално на мястото е имало 5-ма полицаи, но след като обстановката започнала да ескалира и там да се събират все повече хора, са били изпратени подкрепления.