Чочев отишъл в Палермо заради Лупи

Босът на италианския клуб изпреварил два други отбора

Спортният директор на Палермо Франко Чераволо разкри интересни подробности около трансфера на халфа Ивайло Чочев в клуба. Той сподели, че е успял да се пребори с конкуренцията на два други клуба за младия футболист заради приятелството си с бившия вече президент на ЦСКА Александър Томов.

Чераволо говори непосредствено преди домакинския мач на Палермо с Торино. Очаква се  Ивайло Чочев отново да е титуляр. Играта на българина ще бъде гледана лично от директора по време на мача.

"Чочев е полузащитник, който притежава големи качества и много висока стойност. Като всички чужденци в Италия, и той има нужда от малко време, за да се приспособи,най-малкото, трябва да научи езика ни за да не го възпрепятства",заяви той пред mentiinformatiche.com.

"Успях да го отмъкна от ЦСКА (София) преди всичко благодарение на приятелството ми с президента им  Александър Томов, защото имаше още два други клуба с интерес към него. Те обаче бяха елиминирани,заради нашата бърза реакция и факта,че първи проявихме интерес към него. В крайна сметка, за да направиш добър удар на трансферния пазар, не е достатъчно само да знаеш къде да търсиш играчи, но и да реагираш бързо. Защото ако се забавиш, рискуваш да платиш прескъпо за същия играч след време", добави Чераволо.