Българите са ненадминати в сферата на информационните технологии, заяви Борисов

Политика

29-04-2015, 15:45

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Страната ни е най-доброто място за инвестиции в сектора в Европа, според премиера

Българите са ненадминати в сферата на информационните технологии. Това каза министър-председателят Бойко Борисов при откриването на единствената по рода си в Европа технологична лаборатория на най-големия инвеститор в ИТ сектора на България - Хюлет-Пакард, съобщи „Фокус”.

„На 8 май откриваме метрото до Бизнес парк - София. Поздравявам и американското правителство, и ръководството на Хюлет-Пакард, че избра възможно най-доброто място за инвестиции в Европа. Българите в сферата на информационните технологии са ненадминати. Убеден съм, че ви предстоят успехи през следващите години”, посочи Борисов.

По думите му, ръководството на компанията вече има сключени договори с български университети, което ще даде възможност студентите да се докоснат до най-високите технологии.

Той покани представителите на компанията на 8 май на откриването на метрото. „С него над 60 хиляди души на ден за 1 лев ще могат да идват за 7 минути от центъра до тук. По-големи удобства от това не може да ви създадем”, заключи Борисов.