Илиана Раева омагьосана от варненските грации

Спорт

29-04-2015, 14:50

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Шефката на федерацията поздравява специално Чар–ДКС

Омагьосана от невероятното представяне на Чар–ДКС (Варна) на държавното първенство по художествена гимнастика останала шефката на родната централа Илиана Раева. Бившата националка от поколението на златните момичета на Нешка Робева е поздравила специално треньорката Филипа Филипова за успеха на възпитаничките й. Чар–ДКС извоюва 10 отличия в различните възрасти, при това в най-силната категория на гимнастичките – Елит. Тук играят и всички националки.
Изпратихме отбора с големи надежди, които за радост се оправдаха. Поздравът на Илиана Раева говори сам по себе си, това е признание за труда на всички в клуба. Работим с много сърце и резултатите идват, сподели Мария Чиприянова, президент на Чар–ДКС.

Както е известно, при жените клубът бе представен от националката Радина Филипова, която се завърна на килима след лечение на контузия. Това не й попречи да изиграе на ниво новите си съчетания и да се класира 6-а в многобоя и на лента и 5-а на обръч и бухалки.

В надпреварата при девойките старша възраст отлично се представиха и четирите състезателки на Чар–ДКС. Националката Йоана Николова стана вицешампионка в многобоя, взе златото на бухалки, сребро на обръч и въже, към което прибави и бронз на топка. Памела Петрова е 5-а в многобоя, 5-а на топка и 7-а на въже.

Звезда Игнатова се класира 9-а в многобоя, а на финал на обръч зае престижнато 3-то място. Габриела Бахчеванова се класира дванадесета и получи 7-а оценка на топка.

При девойките младша Елизабет Йовчева завоюва вицешампионска титла в многобоя и две шампионски титли на финалите - на въже и без уред.
В същата възраст Анна Келман се класира 4-та в многобоя, а на финалите се окичи със сребърен медал на въже и бронз на без уред.

Заслуга за успеха имат много фактори. На първо място оценяваме труда на треньорките Филипа Филипова, Дарина Кирякова, Таня Иванова, които в съчетанията на възпитаничките си демонстрираха съвременни виждания в художествената гимнастика. Състезателките ни са много отговорни момичета, раздават се в тренировъчния процес. Заслуга естествено има и хореографката Лариса Хилкова. Нямаше да говорим за тези резултати, ако не бе помощта на община Варна, добрите условия, при които се готвим, както и Спортното училище Георги Бенковски. И родителите много ни помагат, каза още г-жа Чиприянова.