Бебе оцеля денонощие под руините в Катманду

Свят

29-04-2015, 14:38

Снимка:

Katmandu Today

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

4-месечното момченце беше извадено невредимо от отломките

Четиримесечно бебе бе извадено невредимо от отломките в Катманду, Непал. Малкото момченце е прекарало повече от 22 часа под останките от срутена сграда след опустошителното земетресение с магнитут 7.8 по Рихтер на 25 април. Бебето е спасено от непалската армия и е със стабилни показатели, предаде местния вестник Katmandu Today, цитиран от "24 часа". След подробен преглед е установено, че бебето няма сериозни наранявания и спасителите му описват случилото се като истинско чудо.

По непотвърдена информация първоначално не се е знаело дали бебето е оживяло след срутването и непалската армия е напуснала останките от сградата. Няколко часа по-късно, обаче, е чут бебешки плач, което накарало армията да се върне и да го спаси.

Няма информация дали родителите на 4-месечното бебе също са оцелели.

Междувременно френски екип извади от руините и 28-годишен мъж, който е бил затрупан в продължение на 82 часа. Прегледите показват, че е в очудващо добро състояние, въпреки че е изкарал близо четири денонощия без вода и храна. Оцелелият е признал, че е бил принуден да пие собствената си урина, за да оцелее.