В ход е опит да бъде спряна TV7 (он лайн репортаж)

Общество

29-04-2015, 13:38

Снимка:

TV7

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Частен съдия изпълнител е в сградата за изземване на техниката

Частен съдия изпълнител заедно с полицаи в момента се намират в сградата на TВ7 на бул. "Цар Борис Трети" в столицата. Върви опис на техниката в студиата. По инструкции се осъществява спирането на ТВ 7, съобщават от телевизията, която на живо излъчва акцията в сградата.

Според непотвърдена информация частният съдия изпълнител се казва Kристина Димитрова.  Действията й охраняват около 30 полицаи и каски и бронежилетки. Те са от специализираните полицейски сили, които охраняваха и протестите срещу правителството на "Орешарски". 

"Всеки момент се очаква да бъдат спрени сървърите на TV7, което означава, че ще спре ефирното излъчване на медията
Частен съдебен изпълнител с група хамали са пред студиото на TV7 и NEWS7 със заповед да спрат телевизията и да изнесат имуществото й.

Всеки момент се очаква да бъдат спрени сървърите на TV7, което означава, че ще спре ефирното излъчване на медията. Не казват на никого от къде са изпратени.

Извършваме съдебни действия, твърдят част от хората, които са буквално пред студиото на новините, които излъчват в момента", пишат от екипа на TV7 на он лайн страницата на медията.

 

13.50 Излъчването на телевизии TV7 и NEWS7 няма да спре, зарече се изпълнителният директор Кирил Благоев. Той обясни, че става дума за опис, изготвен от синдиците на КТБ. В него има 130 предмета - имущество, което трябва да гарантира взиманията на Фонда за гарантиране на влоговете.  От репортаж от по-ранните часове става ясно, че синдикът има инструкции да започне изнасянето от сървърите, а не на предметите по реда на описа, който започва с 50 камери Панасоник.

Изнасят се и охранителни камери, използвани за реалити шоуто "Къртицата".

"Информацията, която е на тези сървъри, е предмет на лицензионни права и те не са ипотекирани. Крадат интелектуална собственост", коментира програмният директор на телевизията. 

 

14.00 В момента телевизия TV7 излъчва репортаж от случилото се до обед. В същото време от студиото, от което върви излъчването, хамали изнасят техника. 

 

14.05 Служители на двете телевизии направиха жива верига около сградата, за да не допуснат хамалите да излязат от сградата. 

 

15.00 От Камарата на частните съдебни изпълнители уточниха, че името на съдия изпълнителя, ангажиран със случая е Неделчо Митев, а Кристина Димитрова е юристконсулт на КТБ, чиито синдици са поръчали акцията в телевизията.