Соколов и Салпаров на финал за идеалния отбор на света. Подкрепете ги тук!

Националите ни са сред най-добрите двама на своите постове

Цветан Соколов и Теодор Салпаров достигнаха до финала в анкетата да попаднат в най-добрия волейболен отбор на света за сезон 2014/2015.

Допитването се прави от големия и авторитетен сайт worldofvolley.com. Анкетата е на няколко етапа, като цели да определи идеалния състав на сезона и съответно най-добрите играчи на отделните постове. Тя вече е на финалната си фаза, като в анкетата останаха по само двама волейболисти на всеки пост. Т.е. Соколов и Салпаров са един от двамата най-добри, съответно диагонал и либеро, в света, според читателите на онлайн изданието.

Соколов се бори да попадне в идеалния отбор с Мариуш Влазли от Скра (Белхатов). До момента полякът има малко предимство пред българския състезателн на Халкбанк (Анкара), като е с над 9500 гласа, а Соколов е с малко над 9200.

Салпаров обаче има сериозен шанс да бъде определен за най-добро либеро, което би било логично, след като спечели Шампионската лига със Зенит (Казан) и бе избран и за най-добър на поста си в най-големия клубен турнир на Европа. Той в момента е с над 12300 гласа, а конкурентът му Игначек Кжищоф от Асеко Ресовия е с малко над 7700.

Ако искате и Вие да подкрепите двамата български волейболисти, може да го НАПРАВИТЕ ТУК!