Славия взе само точка срещу Хасково

Гостите вече само с теоретични шансове за спасение

Славия не успя да се справи с Хасково в мач от 5-ия кръг на втората плейофна шестица на А група. Двубоят завърши при резултат 0:0, като повече за това могат да съжаляват в "белия" щаб.

Столичани продължават да заемат третата позиция във втората шестица, като са с цели 10 точки по-малко от втория - Черно море. За Хасково ситуацията отдавна е ясна - последно място и скромните 15 точки, на цели 8 точки от спасителната 10-а позиция, на която се намира Локо Пд.

Гостите успяваха някак да удържат акциите на съперника си днес, като стоически защитаваха половината си от набезите на Манзоро и Фонсека. В 24-ата минута дори бе отменен гол в полза на Славия, като страничният арбитър маркира засада при добавка на Пиргов. Бранителят добута топката в мрежата след шут на Шоколаров, но попадението не бе признато.

През втората част пък, след почти час игра, Василев изведе Атанасов сам срещу вратаря, състезателят на "белите" опита прехвърлящ удар, но в последния момент топката бе избита от голлинията. Последвалите смени и в двата лагера не допринесоха за промяна в резултата и двата тима си поделиха по точка от сблъсъка.