Вижте какви помощи получават слепите!

Общество

27-04-2015, 16:49

Снимка:

Фейсбук

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Изгнили ябълки и мляко с изтичащ срок на годност

"Това са помощи за незрящи от Съюза на слепите в България - невероятно здравословни ябълки в доволно количество - 4 кг. Помощите се отпускат на незрящи с пенсия по-малка от 210 лв. Майка ми е незряща и ще им пратя благодарствено писмо или ще им сготвя супа от ябълки !....а хората , милите са си ги мъкнали в торбите из цяла София....

Остатъка от помощите е франзели с топено сирене (полуфабрикат) с изтичащ срок на годност утре и две кисели млека с изтичащ срок на годност - днес . Прекрасния дар е получен днес!"

Това е написала във Фейсбук Анна Симова, чиято майка получила дарението в петък.

По инфрмация на регионалната организация на Съюза на слепите в София помощи за незрящи хора наистина са раздавани в петък от 10 до 16 ч. в базата на ПП "Успех-филтър" София, която се намира в ЖК "Люлин", на бул. "Европа". Дарението е от Хранителната банка при ССБ/РСО София и включва ябълки - 3 кг и бисквити, които са предоставени на всички включени в основния списък съюзни членове от РСО София. От местната организация предупредили хората, взели продуктите, че те са дарявани чрез Българска хранителна банка, имат ограничен срок на съхранение и са предназначени за бърза консумация!

От снимката към поста на Анна обаче става ясно, че ябълките не са били годни за консумация дори седмица преди да бъдат дарени на незрящите хора.