ЦСКА се отдалечава от Европа под претекст за основен ремонт

"Армейците" веднъж спасиха Локо(Сф) от "Б"група, сега могат да ги направят шампиони

Осми пореден мач за ЦСКА без гол. Когато отбор със славна история достига такива антирекорди, всеки следващ мач на тима винаги ще бъде гледан под лупа.

Младият собственик Ивайло Манджуков, веднага след загубата в Ловеч с 0:2, заяви пред насъбралите се медии, че ЦСКА ще търси път към налагане на млади играчи от школата на ЦСКА. И разбира се ще гони, както винаги, титлата.

Очевидно това ще стане от новия сезон 2015/2016. Което означава, че сегашният шампионат ще послужи за доиграване на първенството. Явно клубният ремонт от спортно-техническо естество е започнал и ще продължи през лятната пауза.

За да може ЦСКА да има съвсем нов облик през следващия сезон. На този етап се удължава доверието към двамата треньори Галин Иванов и Владо Манчев. Ясно е, че въпреки петия несполучлив мач, в който са начело, те нямат вина за състоянието на отбора защото завариха тежко игрово наследство, с което трябва да се оправят.

Ако трябва да се върнем към последните два мача на ЦСКА с Локо(Сф) на "Армията" и в Ловеч с Литекс ще се види, че след като отборът е доста зле и съдиите нямат никакъв респект към тима. В мача с Локо(Сф) Бранеков направи чиста дузпа срещу Николич като го събори в наказателното поле с бодичек. А в Ловеч, при 1:0 за Литекс, същият Николич вкара гол и попадението му бе отменено заради несъществуваща засада.

Може би в следващите мачове на отбора отново ще има такива "невинни" съдийски подминавания на фона на отчайващата игра на ЦСКА.

Както са тръгнали нещата, най-вероятно през предстоящото издание на евротурнирите ЦСКА няма да участва в тях. Защото всеки следващ неуспех праща отбора в позиция, която не дава право на участие в квалификационните кръгове на Лига Европа.

Някои обаче прибързано отписаха ЦСКА от евротурнирите. Четвъртото място, на което е сега отборът,  все още дава шансове на тима за участие.  Поне до сряда, когато ще се играе втория полуфинал между Левски и Лудогорец. Ако Лудогорец се класира напред и най-вероятно спечели дубъл, то четвъртият в класирането също ще може да участва в евротурнирите.

Предстои деветият опит в Стара Загора с Берое, в който ЦСКА ще се опита да вкара гол. И трябва да завърши поне наравно, за да запази четвъртата позиция. След това идва мач с Лудогорец на "Армията". Крайно време е тази серия от антирезултати да спре.

И един любопитен щрих. През сезон 2012/2013 ЦСКА спаси Локо(Сф) от изпадане в "Б" група. Сега може да направи "червено-черните" шампиони. Локо (Сф) е на пет точки от Лудогорец. ЦСКА има мач с Лудогорец, Локо(Сф) също с разградчани и с "армейците".
Колкото и от Локо(Сф) да обявяват, че не мислят дори за второто място, камо ли за първото, няма как от стадиона в квартал "Надежда" да не си мечтаят, макар и тайно, за чудо. За което може да им съдейства ЦСКА с победа над Лудогорец в София.