Акушерката, пребила бебе, била съсипана и непрекъснато плачела

Емилия Ковачева нямала спомен за случилото се, според адвоката й

„Дълбоко травмирана е, след като е разбрала какво е станало. Тази жена изживява истинска криза, буквално е съсипана. Непрекъснато плаче, не може да формира изречение, разкъсва се говорът ѝ. Тя няма спомен да го е направила”. Това заяви за Нова телевизия Владислав Янев – адвокат на акушерката Емилия Ковачева.

40-годишната Ковачева беше заснета да удря бебе в родилното на болница „Софиямед”. Детето в момента е в болница „Токуда” с множество наранявания.

Според адвокат Янев, акушерката не помни какво е станало, а това му пречи да изгради защитна теза. Той отхвърли информацията Емилия Ковачева да е дала пълни самопризнания за случилото се.

„Каза ми, че няма пълен спомен за това как е протекла нейната нощна смяна. Мога да си го обясня с много тежка преумора. Явно системно е работила повече, отколкото е възможно”, заяви адвокат Янев.

Оказва се, че Емилия Ковачева е работила едновременно по трудов и граждански договор.

Адвокат Владислав Янев заяви, че Ковачева е знаела, че има камера в отделението.

„Разследването работи само по една версия. Това е форма на манипулация. Има някаква алогичност в цялото нещо. Кадрите показват ударите от 1:30 часа до 3:30 часа през нощта. А хематомът се появява много, много часове по-късно”, коментира адвокат Янев.

„Ако последният удар е нанесен в 3:30 часа и с него е причинено счупване на черепа, този хематом би следвало да излезе до половин час максимум и той да е видим. Логиката показва, че тази версия не издържа”, добави той.

Според него, ако Ковачева е счупила главичката на детето в 3:30 часа, при прегледа в 7:00 часа това е щяло да се види.

„Това дете е било под особен надзор. Правени са му изследвания, кръвопреливане, минават часове. Чак до края на следобедните часове не е забелязан този хематом”, заяви адвокатът.
Той смята, че следствието трябва да вземе записи от всички камери в болницата, а не само от една.

„Липсва установяване какво е правено с това бебе от момента, в който постъпва на работа Емилия до пренасянето му в „Токуда”, заяви адвокатът.