"Черната" серия на ЦСКА продължава, вече е извън местата за Европа

Литекс нанесе поредното поражение на "армейците"

„Черната” серия на ЦСКА продължава и в осми пореден мач „армейците” не можаха нито да победят, нито да вкарат гол. Този път в среща от 27-ия кръг на „А” група (5-ия от плейофите) те загубиха с 0:2 при гостуването си на Литекс и вече са извън местата, даващи право на участие в евротурнирите сдавайки третата позиция.

„Оранжевите” започнаха много активно и първоначалният им натиск даде резултат в 19-ата минута. Гостите не можаха да изнесат топката, тя бе върната в атака за Литекс и Данило Асприля с хубав диагонален шут реализира за 1:0.

В 27-ата мин. при една от първите атаки на „червените” Стефан Николич прати топката в мрежата на ловчанлии, но бе отсъдена засада на черногореца, за която гостите имаха сериозни основания да оспорват.

След тази ситуация Литекс обаче продължи да има сериозно превъзходство. В 34-ата мин. след грешка на Пламен Крачунов Бьорн Йонсен се озова сам срещу вратаря Анатоли Господинов, но младокът успя да отрази последвалия удар.

В 37-ата мин. Литекс вече водеше с 2:0. След поредната груба грешка в отбраната на „армейците” се получи разбъркване в наказателното поле, Асприля стигна пръв до топката и само я чукна, за да я вкара във вратата на Господинов.

В самия край на първото полувреме резултатът можеше да стане класически, но Йонсен направи пропуск, след като бе получил добър извеждащ пас.

Ситуацията не се промени и след почивката, като Асприля бе близо до хеттрик в 58-ата мин., но след като направи по-сложното и премина през няколко защитници в червено, накрая ударът му не попадна в рамката на вратата.

В края на срещата „армейците” имаха своя шанс за гол, но изстрел с глава на Николич не попадна в целта, а малко след това Йонсен от Литекс пропусна поредното се разкрило положение пред него, като този път се намеси и Господинов.

В класирането Литекс измести ЦСКА от третото място, което е и последното, даващо право на участие в Лига Европа. Ловчанлии са с 47 точки, а „армейците” са с 46.