250 идеи за новия албум на „Металика” изчезнаха с изгубен телефон

Хамет помни само осем от съчинените мелодии

Китаристът на "Металика" Кърк Хамет е загубил телефона си с 250 музикални идеи за новия албум на групата, оплака се самият той в радио интервю, цитирано от "Гардиън".
Хамет бил съчинил близо 400 китарни рифа в подготовка на 10-я студиен албум на "Металика", част от които пазел на своя смартфон. Надеждата да се намерят обаче изглежда малка, тъй като той го загубил преди цели 6 месеца.

"Случи се преди 6 месеца. За тъпия телефон не ми пука. Лошото бе, че на него бях записал музикални идеи за около 250 нови парчета. Бях направо смазан. Защото никъде ги нямах дублирани. Три дни ходех като луд", разказва музикантът.
Помня само 8 от рифовете, казва Хамет, който вече започвал да се примирява със загубата и да приема, че така било писано. За новия албум на метъл групата, първи от 7 години насам, той твърди, че ще бъде "супертежък и пълен с рифове". Един от продуцентите му ще бъде известният в света на рока Грег Фиделман.
"Много е близък до Death Magnetic (последния албум на "Металика" от 2008 г.), но различен на места. И няколко песни много ми напомнят на ...And Justice For All, но цялостно изобщо не звучи като този албум", разяснява Хамет. 

Той е успял да възстанови по памет едва 8 парчета. Останалите и досега се опитва да си ги спомни, но без особен успех.

"Напъвам се да чуя в главата си същите рифове, но не става, още ми е криво, но това е положението", допълва той.

"Но животът продължава, човек се учи от грешките си. От оня случай насам винаги правя бек-ъп на музикални идеи, които съм записал на телефона си. Съветвам колегите музиканти да правят същото".