Нова игра на тотото инвестира в спортни бази

Спортният тотализатор с нова игра, приходите отиват за спортна инфраструктура в градовете

В момента се разработва и съвсем скоро ще бъде пусната нова игра на Българския спортен тотализатор, приходите от която ще бъдат отделяни за изграждане на спортна инфраструктура в градовете. Колкото повече са постъпленията от даден район, толкова повече средства ще се отделят за него, обяви във Варна министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Ако жителите на даден район играят повече, по-големи средства ще се отделят. Всички пари, които пристигат в министерството, ще бъдат отделяни за спортната инфраструктура на съответния град", обясни Кралев. Той уточни, че става въпрос за моментна лотарийна игра, от типа на лотариите със скреч карти.

Министърът заяви, че след готвените промени очаква увеличение на интереса към игрите на Спортния тотализатор.

„Спортният тотализатор е единствен източник на доходи за българския спорт и затова ни е приоритет. След готвените промени очаквам на този етап увеличение на интереса към игрите на Тотализатора. Сред причините е основната промяна във философията на цифровите игри в момента. Джакпотът е гарантиран над 1 млн. лева. Преди се стартираше със 150 хил. лева. Това би трябвало да направи тази игра още по-популярна и да има увеличение на постъпленията в Спортния тотализатор, а оттам и за спорта“, каза Кралев.

Министърът посочи, че разсрочването на печалбите е нещо съвсем нормално и практика, както от частните конкуренти, така и почти по цял свят.

„Изхождайки от това, че милионът няма да е от постъпленията от броя разиграни средства, както беше досега, а просто е гарантиран, тази сума, която няма да достига от постъпления, ще бъде плащана разсрочено. Почти никъде парите не се изплащат на куп“, коментира министърът на спорта.

По думите му, няма нищо притеснително в това прагът за обявяване на печелившите играчи да е 10 000 лева.

Утре министърът ще се срещне с Борда на Спортния тотализатор по повод готвените промени.