Тайсън Фюри е най-вероятният следващ съперник на Владимир Кличко

Британецът е наред сред претендентите за титлите на украинеца

Следващият съперник на Владимир Кличко очаквано ще бъде претендента на Световната боксова асоциация Тайсън Фюри. Това обяви самият шампион в тежка категория след поредната си защита на титлите срещу Брайънт Дженингс.

"Задължен съм да защитавам титлите си. Както изглежда към този момент, следващият претендент ще бъде Тайсън Фюри. Този мач очевидно няма да бъде проведен в САЩ, а на европейски ринг. Знам, че той е претендент за титлата на Световната боксова асоциация и мачът с него е нещо, което съм задължен да направя. Предстои да решим къде ще бъде проведен той - дали в Германия, или пък във Великобритания", каза Кличко, който е носител на титлите в тежка категория във версиите на Международната боксова федерация, Световната боксова асоциация, Световната боксова организация и Международната боксова организация.

Той добави, че вместо боя с Фюри, предпочита среща с американеца Деонте Уайлдър, който е носител на единствения от големите четири шампионски пояси, който не притежава Кличко - този на Световния боксов съвет (WBC). Този мач обаче може да бъде проведен най-рано през 2016 година.