Григор амбициран: Дошъл съм за титлата в Истанбул

Спорт

26-04-2015, 13:50

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Григор: Винаги се целя към върха

Противниците не са от значение, обяви първата ни ракета

Шампионски амбиции показа Григор Димитров за предстоящия турнир в Истанбул. Надпреварата е от категорията 250 на сериите „Мастърс” и с награден фонд 439 405 евро. Гришо е поставен под номер 2 в турнира и като една от участващите звезди говори на пресконференцията преди началото на надпреварата, стартираща утре (27 април).

"Имената на противниците ми не са от значение, защото аз винаги започвам турнирите с мисълта да ги спечеля и съм дошъл за титлата в Истанбул", заяви Димитров.

По-високо поставен в схемата от него е единствено Роджър Федерер. В турнира той започва директно от втория кръг, където очаква победителя от мача между Николоз Басилашвили и Андрей Голубьов.

"Чувствам се в наистина перфектна физическа кондиция напоследък и не мисля, че ще имам проблем да играя в три поредни седмици. Организаторите тук ни предлагат прекрасни условия, a базата наистина е впечатляваща и имаме всичко необходимо да играем добър тенис и да се възстановяваме качествено. Ще участвам и в двата „Мастърса” на клей преди „Ролан Гарос”, разбира се, но главната цел си остава да подобря представянето си в Париж”, каза още първата ни ракета.