ЦСКА търси край на кошмарната серия в Ловеч

Литекс приема "армейците" от 20:00 часа

ЦСКА ще се опита да сложи край на негативната си серия от седем поредни мача без победа и без гол от началото на годината. Задачата обаче няма да е никак лека, а съперник ще бъде Литекс. Срещата е в Ловеч от 20:00 часа и е от 27-ия кръг на шампионата, който ще затвори първата половина от мачовете в плейофите в първата шестица.

Срещата е и пряк сблъсък за третото място в класирането, което е и последното, даващо право на участие в евротурнирите. ЦСКА в момента е 3-ти с 46 точки, а Литекс е 4-ти с 44.

И в двата състава има сериозни кадрови проблеми преди срещата. Треньорът на домакините Красимир Балъков няма да може да разчита на трима свои играчи, които са наказани – Румен Руменов, Антон Недялков и Никола Колев. Добрата новина е завръщането на Кирил Десподов, който е възстановен от контузия.

Наставникът на ЦСКА Галин Иванов пък има сериозен вратарски проблем. Единствено младата надежда Анатоли Господинов е на разположение, а Максим Уваренко и Якуб Дивиш са с контузии. При това положение на резервната скамейка ще седне 16-годишният Слави Петров. Травми имат и Маркиньос, и Марио Бъркляча, а Стивън Съндей ще изтърпява наказание. Капитанът Валентин Илиев обаче се завърща след санкция.

Вероятните състави на двата отбора:

ЛИТЕКС: Винисиус, Попов, Перес, Гълъбов, Божиков, Малинов, Бумал, Регула, Ангелов, Асприля, Йонсен.

ЦСКА: Господинов, Попов, Илиев, Тунчев, Кукоч, Галчев, Витанов, Силва, Милисавлевич, Фелипе, Николич.