Дания забрани зоофилията със закон

Свят

25-04-2015, 19:11

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Секс с животни скандализира Германия

Сега в ЕС има само три държави, които допускат сексът с животни ненаказан, това са Унгария, Румъния и Финландия

Датският парламент прие закон, забраняващ зоофилията. Досега това извращение не е разглеждано като незаконно, при условие че животното "не е увредено," което, всъщност, е много трудно да се докаже, казва авторът на законопроекта, министърът на земеделието Дан Йоргенсен.

„Не искаме да бъдем последната страна в Европа, в която е разрешена зоофилията" коментират депутатите подкрепили този закон. Сега в ЕС има само три държави, които допускат сексът с животни ненаказан, това са Унгария, Румъния и Финландия. Въпреки многото години на демарши от страна на защитниците за правата на животните, липсата на наказателна отговорност за зоофилията прави Дания рай за содомитите от цяла Европа.

Според Министерството на правосъдието, ветеринарни лекари са открили следи от сексуално насилие при 17% от животните. Разбира се има и такива, които се противопоставиха на инициативата.

Датските либерали заявиха, че по този начин държавата се опитва да поеме контрола над морала на населението, т.е., ограничава свободата му. Сега, за еднократно нарушение на закона скотоложците са заплашени от една година затвор, а рецидивистите - две години.

76% от населението в Дания подкрепя забраната на зоофилията, според скорошно проучване в страната.

В Германия половото сношение с животно се наказва с глоба 25 хиляди евро.

В България това деяние е инкриминирано още през 1896 година и се наказва със 6 месеца затвор.