Левски наложи волята си над Марек

"Сините" се затвърдиха на първото място във втората шестица

Левски победи Марек с 3:1 като гост и се върна еднолично на първото място във втората шестица на А група. "Сините" имаха сериозно превъзходство в мача, въпреки че наставникът на тима Стойчо Стоев даде почивка на голяма част от титулярите заради предстоящия реванш за Купата с Лудогорец на 29 април. Гикиевчи, Педро и Борислав ЦОнев отбелязаха попаденията за Левски, с които тимът изпревари Черно Море с 3 точки на 7-ата позиция в общото класиране на А група. 

В 28-ата Гикиевич откри след центриране на Борислав Цонев с глава. Само след 4 мин Боби Цонев имаше шанс за втори гол. Вратаря Емил Михайлов сбърка и халфът му отне топката, но впоследствие стражът я взе. 

Секунди преди края на първата част Марек изравни чрез Димитър Димитров. След корнер топката беше свален от Лахчев с глава към влезлия преди само 5 минути играч на домакините, който със силен шут прати топката в мрежата.

През втората част Левски натисна и можеше да поведе отново в резултата.

В 53-ата Гикиевич с глава уцели горната греда след центриране от корнер.

В 57-ата Левски имаше основателни претенции за дузпа.След центриране на Радослав Цонев, Белаид беше задържан в наказателното поле. Реферът обаче не посочи бялата точка, а секунди след това Гикиевич от няколко метра стреля неточно. 

Все пак в 63-ата логичното се случи и Левски поведе с 2:1. Радо Цонев успя да се измъкне от защитата на домакините и подаде към Луис Педро, който с техничен фалцов удар прониза Михайлов.

В 82-ата Гикиевич беше спънат в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Борислав Цонев застана зад топката и прати топката в десния ъгъл на вратаря за 3:1.