Бебешкият плач е най-стресиращ след лъвския рев, коментира психолог

Напълно възможно е акушерката да е пребила бебето в пълно съзнание, според Росен Йорданов

Нека да не забравяме, че вторият по стрес фактор след рева на лъва е бебешкият плач. Така психологът Росен Йорданов коментира пред Нова телевизия тежкия инцидент, при който акушерка преби новородено дете в столична болница. Той добави, че жестокостта е навсякъде около нас и се случва всеки ден.

Появиха се хипотези, че побойницата може да е станала жертва на „бърнаут” или професионално изпепеляване, което отключва агресия. „Ако има „бърнаут”, ти ставаш равнодушен към хората”, посочи Йорданов. Има рискови събития, които остро провокират възможността на човека да поддържа баланс с външната среда, отбеляза специалистът. Много незначително събитие може да е капката, която прелива чашата.

Възможно е плачът на бебето да е отключил състоянието й, на мнение е той. Липсва обаче, по думите му, информация за състоянието на жената. „Ние виждаме повърхността на нещата и е възможно жената да е такава, каквато я описват. Въпросът с индивидуалното състояние е въпрос, който близките и колегите могат да не забележат”, изтъкна специалистът.

Според него, е напълно възможно акушерката да е направила това в пълно съзнание.