Apple си купиха гора за опаковките на IPhone

Свят

24-04-2015, 19:36

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От компанията заявиха, че това е начинът да се запазят работещите гори

Apple купи 36 000 акра гора на територията на щатите Мейн и Северна Каролина, съобщиха световните медии. Решението на компанията е координирано с Американския фонд за консервация.

От Купeртино твърдят, че правят тази инвестиция, за да е сигурно, че дървесината от гората е устойчиво добита. Ангажиментът цели да гарантира, че компанията ще има стабилни доставки на дървен материал за производството на хартия и целулоза, с които ще прави кутиите за своите телефони iPhone и други свои продукти.

Гората Рийд
"Apple със сигурност дава показателен пример – и ние се надяваме, че други ще го последват", заяви Лари Зелцер, президент и главен изпълнителен директор на Фонда. "Съдейки по всичко, загубата на производствените гори на Америка е едно от най-големите екологични предизвикателства, пред които сме изправени".

"Независимо дали става дума за спестяване на половин милиард литра прясна вода чрез нашата Програма за чиста вода или за обучение на мениджъри, ние работим усърдно заедно с нашите доставчици, за да опазваме и защитаваме ценните ресурси на планетата за бъдещите поколения", коментира Джеф Уилямс, старши оперативен вицепрезидент в компанията.