Ники Михайлов: Има медии и журналисти, които хвърляха негативна светлина върху мен

"Няма да се отказвам от националния отбор"

Националният вратар Николай Михайлов за първи път говори по-обширно след мача с Италия, след който се появиха дори слухове, че ще напуска държавния тим. 
Играчът на Мерсин отрече такава вероятност и отговори на тези, които го критикуват.

"Винаги съм изслушвал хората и съм приемал всички критики с високо вдигната глава, заяви Михайлов пред "Гонг". - След мача коментирах самия мач. После се прибрах в клуба и не съм обръщал толкова внимание, но през цялата седмица преди мача беше, както обикновено. Има дадени медии, телевизии и журналисти, които хвърляха негативна светлина върху мен, а като цяло върху отбора. За мен доста неща се преувеличават. Моето мнение малко по-различно, защото съм коментирал и със специалисти, а знаете че вратарската позиция е много по-различна и специфична. Не съм от хората, които се оправдават, щом са решили, че първият гол срещу Италия е мой, приемам го."

"Аз знам кое е правилното. Аз съм най-големия си критик. Оказва се, че идваш да играеш за България, а на края играеш сам срещу всички. Аз съм свикнал с това от много малък. Това го нося на плещите си от десет години, когато започнах да играя професионален футбол. Винаги ще има критици и хора с други предпочитания. Според мен в мача с Италия някои неща се получиха, а други може би не“, отсече Михайлов.

"Ако ми мине през главата да се отказвам от националния отбор ще го обмисля внимателно и ще го съобщя пред всички медии. Може да го направи някои от моите представители. Другото са неща, които много добре знам кои са тези хора. Много добре знам кои са тези журналисти, добре знам и кой си плаща. България и София са много малки, а аз съм добре информиран. Имам много познати, не казвам приятели", заяви Михайлов. 

"Много добре знам кои са вестниците, телевизиите и хората, които водят атака срещу мен и моята фамилия. Говоря за цялата ми фамилия, а не само за мен, но ние не го повдигаме на въпрос, защото сме много над нещата. Виждате и държавата на какво дередже е. Нещата се показват само на терена. Нормално е да има силни и слаби мачове. Винаги съм играл с голяма чест и удоволствие за България. Това ще продължава, докато треньорите ми гласуват доверие“, завърши Михайлов.