Няма проблем със структурата на службите за сигурност, увери Цветанов

Политика

23-04-2015, 14:25

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Службите за борба с тероризма с нови правила

Всяка партия е могла да изложи аргументите си относно пакета от законопроекти в сектора

Нямаме абсолютно никакъв проблем относно начина, по който трябва да бъдат структурирани службите. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

„Нека да говорим за важните неща, които са свързани със сектор „Сигурност”, призова той. Той поясни, че става дума за пакет от закони, които в рамките на 25 години са отсъствали от регламентирането и дейността на тези служби.

Цветанов посочи, че всяка една от парламентарните групи е имала възможност да изложи своите аргументи по темата по време на обсъжданията в комисиите.

На въпрос дали смята, че бюджетът на НСО от 40 млн. лева е голям, при положение че за борба срещу тероризма се заделят 4 млн. лева, Цветанов коментира, че подобна съпоставка е нереална. „Министерски съвет концентрира усилията си за намаляване на разходите и увеличаване на приходите. Имаме 1,2 млрд. лева, събрани от приходните агенции за първото тримесечие. За първи път от 2009 г. има бюджетен излишък около 250 млн. лева”, допълни Цветан Цветанов.