Отварят първия „секс шоп” в Мека

Еротичният магазин е съобразен с ислямските порядки и забрани

В свещения мюсюлмански град Мека в Саудитска Арабия отваря първия халал секс магазин, съобщава от International Business Times. Собственикът на магазина е Абделазиз Аурах, който ръководи онлайн халал секс  магазина El Asira в Холандия от 2010 г.

Той се похвали, че вече е получил одобрение от местния клир. В секс магазин, който е кръстен El Asira, ще се продават презервативи, еротични масла и 18 играчки за възрастни, които са одобрени от исляма.

Според Абделазиз тези магазини помагат за подобряване на сексуалните отношения между съпрузите: "Нашата продуктова гама включва артикули, които повишават чувствителността и подобряват атмосферата в сексуалната среда".

През 2013 г. турският бизнесмен Халук Мурат Демир откри първия онлайн секс магазин за мюсюлмани в страната. Сайтът, който е кръстен Helal Sex Shop, предлага широка гама от стоки, както и предоставя съвети за това как да се практикува секс, така че да не противоречи на религията.

В исляма халал се наричат постъпки, дейности, храна и други неща, които не нарушават мюсюлманските забрани. Противоположното понятие на халал е харам - забранените в исляма действия.