Кой ги накара Порто да бият Байерн в първата среща с 3:1?

"Драконите" загатнаха за себе си в Мюнхен, но при 1:5

Кой ги накара Порто да бият Байерн в първата среща с 3:1 и да се правят на мъже?

Резултатът бе познатият порцион от 5:0 през първото полувреме за полуделите баварци. Дори на Пеп Гуардиола от високото напрежение му се разпра панталона. В крайна сметка мачът завърши 6:1 за Байерн.

Байерн винаги ще търси отмъщение точно срещу Порто за оня финал за КЕШ във Виена през 1987 година. Тогава "драконите" унижиха баварците с 2:1 като алжирския национал Рабах Маджер вкара попадение с пета.


В интерес на истината Порто показа някакви зъби, но вече при 5:0 за Байерн. Баварците бяха дръпнали ръчната и непривично за тях чакаха мачът да свърши. След като Порто намали на 5:1 португалския тим бе близо и до втори гол. А оставаха минути в които, ако бяха вкарали и трети, сензационно, с оглед на първоначалния пасив от 0:5, щяха да се класират.

С резултат 6:1 на четвъртфинал Байерн има вид на страшен тим на полуфинала в Шампионската лига. Но ако се погледне краткото отпускане и стъписване при отбелязването на почетния гол на Порто, тези минути трябва да им послужат като предупреждение.

Защото на полуфинала ще бъдат познати бойци като тях и за разлика от Порто няма да започнат срещите с баварците с намерение да се пази резултат.