22 април: Храна за интелекта

Хороскоп

21-04-2015, 17:33

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

21 април : Неразрушимият ден

Празния ход на Луната

Слънце в Телец, Луна в Близнаци. Астрологична картина на деня

В сряда, през целия ден, Луната ще се движи на празен ход, което ще има противоречив ефект в поднебесния свят и организацията на човешкото ни битие. От една страна, ще се запазят позитивните тенденции и ефекти от вчерашния ден. Те обаче ще влияят най-вече на настроението и емоционалния фон, без да гарантират резултатни действия и видим напредък в делата. Въпреки това, процесите на обновление ще продължат да генерират качествени, макар и нереализируеми точно днес, перспективи.

Макар и без обещания за гарантиран напредък и възможности за ползотворни резултати от усилията ни, денят съвсем не е предназначен за почивка и бихме могли да го осмислим чрез фокусиране в личното си себеусъвършенстване. Проявете творческия си потенциал, развийте способностите си, потърсете източници на знания и нова информация. Днес те ще бъдат максимално достъпни и ще ни позволят да се синхронизираме с новите тенденции, последните новини и най-новите научни открития, в онези области на познанието, в които са насочени интелектуалните ни интереси. Любопитството и засилената потребност от общуване ще поддържат и днес интересa ни към околните. Използвайте добронамереното настроение, за да изгладите съществуващи конфликти. Помирението с хора, на чието присъствие в живота си държим, ще ни донесе истинско облекчение.

Работа и бизнес

Днес можем да наблюдаваме спад в деловата активност, но това едва ли ще породи съществени проблеми, особено ако използваме деня за проучване и обмисляне на текущата ситуация и евентуално нововъзникналите възможности. Припомняйте си по-честичко, че каквато и да било активност сега, не би донесла очакваните резултати, ако не е подкрепена със задълбочен анализ на ситуацията. Разсъжденията от своя страна, също ще останат безплодни, в случай че не бъдат подкрепени с конкретни действия. Все пак по-добре не планирайте за този ден важни и трудоемки дейности, работни срещи и подписване на договори.

Здраве, хранене и красота

Въпреки празния ход на Луната, сряда ще се окаже може би най-силният по отношение на енергийния потенциал ден, затова се погрижете да намерите адекватно приложение на енергията. Заниманията с активен спорт са чудесна възможност в това отношение. По-интензивните енергийни практки също, най-вече за тези, които ги владеят и не пристъпват към тях за първи път. Преяждането и безразборното хранене през този ден са опасни и могат да предизвикат вредни отлагания в организма. Не бива също така да гладувате. Необходимо е да се вслушате в нуждите и желанията на тялото си - днес то само ще ви подскаже какво му е необходимо и какво му вреди. Доверете се на своята интуиция и ако някой вкус или храна предизвикват отвращение у вас, по-добре ги изключете поне за месец от менюто си. Напротив - ако нещо силно привлича вниманието ви, то най-вероятно е нужно и полезно за здравето ви сега.