Завещанието на принцеса Даяна вече не е тайна

Британското правителство публикува 41 милиона завещания в кампания за дигитализиране на огромна библиотека с документация

След трагичната смърт на принцеса Даяна нейното завещание не беше обявено публично. Пресата на острова съобщи само части от последната воля на принцесата. Сега, благодарение на нов сайт, който се появи във Великобритания, цялото съдържание на волята й е в публичното интернет пространство.

Появата на сайта е част от инициатива на британското правителство за дигитализиране на около 41 милиона завещания.

Освен последната воля на Даяна сайтът също предоставя и документи на Уинстън Чърчил, авторът на оригиналната история за "Мечо Пух" Алън Милн и писателя Джордж Оруел. Документите на принцеса Даяна казват, че тя завещава 30 милиона долара и сватбената си рокля на своите синове.

Принцесата загина при трагична катастрофа в Париж през 1997, а последната й воля разпределя наследство оценено на 40 милиона долара.

Според завещанието, след смъртта на Даяна да се погрижи за образованието на принц Уилям и Хари е натоварена майката на Даяна, Франсис Шанд Кид. 80 хиляди необлагаеми долара, принцесата е завещала на своя иконом Пол Бърел, 17-те кръщелници на Даяна, наследявт от кръстницата си семейни наследствени вещи и произведения на изкуството.

Венчалната си  халка съпругата на принц Чарлз е завещала за булката най-големият си син.

Достъпът до сайта не е напълно свободен, първо потребителите трябва да попълнят заявка и да платят 10 лири, след седмица може да получат копие на желаните документи.