Заводът за стъкло на КТБ в Парачин, Сърбия спира работа

Свят

21-04-2015, 15:57

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Сърбиягаз" прекратява доставките на синьо гориво от 1 май заради 3.6 млн. лв. дългове

Сръбското държавно предприятие "Сърбиягаз" информира завода за стъкло в Парачин, че ще прекрати доставките на газ от 1 май заради дълг от 220 милиона динара (близо 3,6 млн. лв.), съобщава белградският вестник "Блиц", цитиран от БТА.
Поради това двата представителни профсъюза "Независимият синдикат" и "Независимост" призоваха премиера на Сърбия Александър Вучич да им помогне да решат ситуацията в предприятието, тъй като 850 работници ще останат без работа.
Заводът за стъкло в Парачин бе купен за 35 милиона евро от консорциум от българските фирми "Рубин" и "Глас индъстри", чиито собственик е Корпоративна търговска банка (КТБ), отбелязва "Блиц".
Сръбската Агенция за приватизация в скоро време би трябвало да завърши проверка на реализацията на договора за покупко-продажба, пише "Блиц".
Председателят на синдиката "Независимост" Боривое Йевтич заяви пред агенция Бета, че прекратяването на доставките на газ автоматично ще означава край на производството на стъкло, унищожаване на техника на стойност над 30 милиона евро и инвестиции от 116 милиона евро.